Przejdź do treści

Miód, ksylitol, a może stewia? Agnieszka Pocztarska mówi, czym najlepiej zastąpić cukier [WIDEO]

Do wyświetlenia tego materiału z zewnętrznego serwisu (Instagram, Facebook, YouTube, itp.) wymagana jest zgoda na pliki cookie.Zmień ustawienia

Podoba Ci
się ten artykuł?
Podoba Ci
się ten artykuł?

Jeśli nie cukier… to co? Zamienników cukru jest kilka, od nas zależy, na co się zdecydujemy. Czym się różnią między sobą? I czy rzeczywiście lepiej słodzić kawę miodem albo cukrem trzcinowym?

To, jakich słodzików warto używać, a jakie zamienniku cukru się nie sprawdzą, wyjaśnia Agnieszka Pocztarska, właścicielka portalu Czytamy Etykiety.

– Kiedy mój zespół dietetyków wydaje opinie produktom ze słodzikami, to nigdy nie dostają pozytywnej oceny – podkreśla ekspertka.

Zobacz także

Podoba Ci się ten artykuł?

Powiązane tematy: