Twarz – strona 6

Linie marionetki – skąd się biorą, jak je usunąć, skuteczne ćwiczenia

Myjka do twarzy

Myjka do twarzy – do czego służy? Czy warto jej używać?

Hydrolat oczarowy

Hydrolat oczarowy – co to jest? Jak go stosować? Działanie

Dzika róża

Olejek z dzikiej róży do twarzy i ciała – właściwości, efekty

Odkurzacz do twarzy

Odkurzacz do twarzy – opinie. Jaki wybrać? Jak używać?

Mgiełka do twarzy

Mgiełka do twarzy – do czego służy? Rodzaje

Ogórecznik lekarski

Olej z ogórecznika lekarskiego – właściwości, zastosowanie

pędzle do makijażu

Nakładasz podkład bez kremu i używasz starego tuszu do rzęs? Możesz zaszkodzić swojej cerze

Oleje do pielęgnacji twarzy

Oleje do twarzy – jaki wybrać, aby pomóc swojej cerze?

Morele

Olej z pestek moreli – suplement diety i wsparcie dla skóry

„Wydzieliny wydają się obrzydliwe. Usuwamy z powierzchni skóry naturalny balsam nawilżający, by za chwilę nałożyć sztuczny” – mówi kosmetolog Angelika Łukasiewicz

Lawenda

Hydrolat lawendowy do twarzy i włosów – właściwości

Bakuchiol

Bakuchiol – roślinny retinol, który pokocha twoja skóra

Olej makadamia i orzechy

Olej makadamia – zastosowanie w kosmetyce

Kobieta ze zdrową cerą

Żelazko do twarzy – działanie, przeciwwskazania, efekty

Odkurzacz do wągrów

Odkurzacz do wągrów na twarzy – szkodzi czy pomaga?

czarnuszka i olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki na twarz i na włosy – jak go stosować?

kobieta w ręczniku na głowie nakładająca ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy na twarz – jak działa i jak stosować?

Kobieta zakrywa się kapeluszem

Optometrystka Justyna Nater: Warto myć powieki, tak samo jak myjemy regularnie zęby. To powinna być standardowa poranna i wieczorna rutyna

Szczotka soniczna do twarzy – co to jest, jak używać, zalety ze stosowania

Masażery 3D

Masażer 3D – jak używać, efekty, przeciwwskazania

Hydrolat aloesowy

Hydrolat aloesowy – skład, właściwości i zastosowanie

Kobieta na festiwalu

Trądzik – przyczyny, rodzaje. Jak pozbyć się trądziku?

Microblading

Microblading – na czym polega i jak długo się utrzymuje?

Woda ryżowa – właściwości, zastosowanie, efekty /fot. iStock

Woda ryżowa – właściwości, zastosowanie, efekty

Pędzle do podkładu

Pędzle do podkładu – jakie są polecane i jak je czyścić?

Pędzel do bronzera

Pędzel do bronzera – kształt, włosie, technika wykonania makijażu

kobieta pielęgnująca twarz

Pielęgnacja twarzy dla różnych typów skóry

Pędzel do rozświetlacza

Pędzel do rozświetlacza – rodzaje, technika wykonywania makijażu

Kwasy AHA i BHA – właściwości i bezpieczne stosowanie /fot. iStock

Kwasy AHA i BHA – właściwości i bezpieczne stosowanie

Twarz kobiety i ręce ze strzykawkami

Mezoterapia igłowa – wskazania, przebieg, efekty, czy warto

Kobido. Masaż zamiast liftingu? To możliwe!

Awokado

Właściwości i zastosowanie oleju z awokado

Kobieta z rumiankiem na oczach

Cienie, zmarszczki, opuchlizna – jak dbać o skórę wokół oczu, by było ich jak najmniej

Konturowanie twarzy

Konturowanie twarzy stanowi dla ciebie zagadkę? Spróbujemy ułatwić to zadanie

Ceramidy

Ceramidy – funkcje, źródła i zastosowanie

Kwasy BHA i kwasy PHA

Kwasy BHA i kwasy PHA – właściwości, działanie, zastosowanie

maliny

Właściwości i zastosowanie olejku z pestek malin

Laser frakcyjny

Laser frakcyjny – przebieg zabiegu, efekty, gojenie, cena

Pędzel do pudru

Pędzel do pudru – jaki wybrać? Rodzaje pędzli i zastosowanie

Co twoja cera mówi o twoich włosach? Wyjaśnia trycholożka Marta Klowan

Mydło dziegciowe

Mydło dziegciowe – czym jest, właściwości, stosowanie

Mezoteriapia bezigłowa

Mezoterapia bezigłowa – co to jest i jakie daje efekty?

Zmarszczki na czole – rodzaje i sposoby na ich usunięcie

Kosmetyki mineralne

Kosmetyki mineralne – skład, cechy, sposób aplikacji

Powikłanie naczyniowe po wstrzyknięciu kwasu hialuronowego? Tak, to może się zdarzyć i bardzo ważna jest odpowiednia reakcje - podkreśla dr Marta Roth

Powikłanie naczyniowe po wstrzyknięciu kwasu hialuronowego? Dr Marta Roth wyjaśnia, kiedy może do tego dojść

Peeling chemiczny

Peeling chemiczny – rodzaje, zastosowanie, efekty

Maseczka peel off – charakterystyka, domowe przepisy